Εγκύκλιος για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2013

εγκυκλιος

Aπό τις 16/4/2013 έως και τις 26/4/2013 θα πρέπει να λάβουν από τα σχολεία τους όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Αναλυτικά:

Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου. Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει από 16 ως και 26 Απριλίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση τον Ιούνιο, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι:

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α΄ για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Όσοι από αυτούς εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) να καταθέσουν στο σχολείο τους στις ίδιες ημερομηνίες τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στις παραπάνω κατηγορίες.

 

Σημείωση: Τα παραπάνω θα πρέπει να κάνουν και όσοι μαθητές θα καταθέσουν μηχανογραφικό με το 10%. Για αυτούς όμως δεν ισχύει το κοινωνικό κριτήριο των πολύδυμων τέκνων.

Λήξη της εγκυκλίου : ΕΔΩ    
επάνω    

Facebook