ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

μεταγραφες φοιτητων
Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατ΄ άτομο, όσον αφορά την οικογένειά τους, για τους φοιτητές που επιθυμούν να πάρουν μεταγραφή και να φοιτήσουν σε άλλο πανεπιστήμιο ενδεχομένως κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά και στο πλαφόν του ποσοστού που θα μπορούν να δέχονται τα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό αυξάνεται από 6.000 ευρώ σε 7.500 ευρώ κατ΄ άτομο το ανώτατο εισόδημα της οικογένειας για εκείνους τους φοιτητές που θέλουν να μεταγραφούν σε άλλες σχολές, ενώ αυξάνεται από το 10% σε 15% το πλαφόν που μπορεί κάθε σχολή να απορροφήσει σε υπό μεταγραφή φοιτητές, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που παραμένει το 10%.
Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα πρέπει να διευκολύνουμε τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και πρέπει να φοιτήσουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν πρέπει να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολών. «Με αυτό το σκεπτικό φέραμε με ρύθμιση την αύξηση του πλαφόν των σχολών από 10% σε 15%, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια για το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για τα μέλη της οικογένειας του υπό μεταγραφή φοιτητή» τόνισε ο υπουργός.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, για γονείς που είναι άτομα με αναπηρία ή άνεργοι τουλάχιστον 10 μήνες εντός του 2012, το κατά κεφαλήν ποσό εισοδήματος διπλασιάζεται σε 15.000 ευρώ.
Πηγή: Ο.Ε.Φ.Ε.

 

επάνω    

Facebook