ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤ. 2009

Η ερώτηση Α θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πάρα πολύ βατή, αφού ζητάνε να επισημανθούν χαρακτηριστικά της ποίησης Σαχτούρη μόνο αναφορά.

Η ερώτηση Β1 είναι  βατή καθώς μέσω της ανάγνωσης του ποιήματος μπορεί να καταγραφούν τα χρώματα και να αναλυθούν ο συμβολισμός τους.

Η ερώτηση Β2  είναι  αναμενόμενη, καθώς η γλωσσική μορφή των έργων του Σαχτούρη σε συνδυασμό με τον τίτλο  παρουσιάζεται από  την ανάλυση του ποιήματος.

Ο σχολιασμός των στίχων είναι μια τυπική ερώτηση. Ο σχολιασμός των στίχων  δεν κρύβει κάποια δυσκολία, αλλά αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης.

Στην ερώτηση Δ είναι εύκολη η κατανόηση του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου και δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες στην σύγκριση. Η επιλογή  του παραλλήλου ποιήματος από την  συλλογή του Γιάννη Ρίτσου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναμενόμενη λόγω των 100 χρόνων από τη γέννηση του.

Τα Θέματα σε γενικές γραμμές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως βατά και δεν θα πρέπει να δυσκόλεψαν τους μαθητές που έχουν προετοιμαστεί σωστά. Η επιλογή ποιήματος για τρίτη συνεχόμενη φορά μπορεί να ξάφνιασε  τους μαθητές που λανθασμένα δουλεύουν με θέματα SOS.

επάνω    

Facebook