Ημερίδα_Κορυφη

ΑΦΙΣΑ TINY

Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Παγγαίου!

 

Γιατί η επιλογή Επαγγέλματος και Σπουδών

πρέπει να γίνεται με Επιστημονικό Τρόπο και Όχι Τυχαία!

 

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

           Γνωρίζετε όλες τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνουμε με σκοπό, την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σκοπός μας ωστόσο είναι, πέρα από το δικό μας ρόλο να παρέχουμε τις αναγκαίες γνώσεις, ώστε οι τελικές επιλογές των μαθητών να είναι οι καλύτερες δυνατές για τον καθένα ξεχωριστά σύμφωνα με τα προσωπικά του χαρακτηριστικά.

           Ένας από τους παράγοντες που συντελούν στις καλύτερες δυνατές επιλογές είναι η σωστή ενημέρωση σε θέματα επιλογής Σπουδών & Επαγγέλματος. Για αυτό το λόγο καινοτομούμε για ακόμα μια φορά και συνδυάζουμε την εστιασμένη ενημέρωση (Τεστ – Α΄ Φάση) για τον κάθε μαθητή με την γενική ενημέρωση για τις τάσεις στην αγορά εργασίας (Ημερίδα – Β΄ Φάση).

           Στην Α΄ φάση θα σας δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχετε στην κλήρωση για να κάνετε δωρεάν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρείας EMPLOY. Από την Τετάρτη 29/5/2013 μέχρι και την Παρασκευή 7/6/2013 θα μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για την πραγματοποίηση του τεστ με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

1. Καλώντας στο τηλέφωνο του φροντιστηρίου (2592023230) το πρωί καθημερινά από τις 9:30 – 14:30 και τα απογεύματα της Δευτέρας, Τρίτης και Πέμπτης από τις 18:30 έως τις 21:00.

2. Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με τα στοιχεία σας (Επίθετο, Όνομα, Τάξη/Κατεύθυνση & Τηλέφωνο) που θα αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φροντιστηρίου (info@korifi.ekp.gr).

3. Μέσω της σελίδας μας στο Facebook (Φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΟΡΥΦΗ) όπου θα μπορείτε να επιλέξετε το «ΝΑΙ» στην ερώτηση που θα είναι δημοσιευμένη.   

          H πραγματοποίηση του τεστ μπορεί να γίνει στο χώρο του φροντιστηρίου ή στο σπίτι με κωδικούς που θα σας δοθούν.       

          Οι τυχεροί της κλήρωσης θα είναι συνολικά 50, αλλά θα υπάρξει η δυνατότητα σε κάποιον που δεν στάθηκε τυχερός με την κλήρωση να κάνει το τεστ στην συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

          Στην Β΄ φάση θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την Εταιρεία Επαγγελματικού προσανατολισμού EMPLOY.

 Ειδικότερα :

Στο Α΄ μέρος της ημερίδας ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Κωνσταντίνος Κότιος υποψήφιος Διδάκτορας Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, της εταιρείας EMPLOY  θα σας ενημερώσει για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλύσει όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’  τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου και θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων σχετικά με:

  • Τις σχολές και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το κάθε τμήμα.
  • Τις προοπτικές των επαγγελμάτων και των αποφοίτων των τμημάτων, σύμφωνα με έγκυρες έρευνες.
  • Ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως οι ειδικές κατηγορίες (πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων), τις κατηγορίες των αθλητών και των μαθητών με ειδικές παθήσεις.
  • Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και τις αλλαγές στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.
  • Τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές (αναλυτικά στοιχεία για τις παθήσεις που αποκλείουν από τις σχολές, τα όρια των αγωνισμάτων, στατιστικά δεδομένα επιτυχίας κ.ά.).
  • Τις έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.


          Στο Β΄ μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μαζί  με εσάς και τους μαθητές, στην οποία θα εξηγηθούν τα αποτελέσματα του τεστ και θα απαντηθούν οι τυχόν ερωτήσεις που θα έχουν προκύψει από αυτά.

          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 17 Ιουνίου 2013 στο Αμφιθέατρο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στην Ελευθερούπολη με ώρα προσέλευσης και διανομής των αποτελεσμάτων των τεστ από τις 19:00 – 19:30.

Θεωρούμε πως η συμμετοχής σας στην Ημερίδα που οργανώνουμε για εσάς και τα παιδιά σας, θα αποτελέσει για εσάς χρήσιμο εργαλείο και εφόδιο για την καριέρα και την ζωή τους. 

Περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.

Με εκτίμηση

Καϊρέτης Στέργιος

Διευθυντής Σπουδών

επάνω    

Facebook