ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤ. 2012

Μικρότερα σε όγκο σε σχέση με τα περσινά, αλλά με πολλή περισσότερη φυσική σκέψη να απαιτείται για να φτάσει σε ορθά αποτελέσματα ο υποψήφιος.
Προβληματική η διασπορά των μονάδων. Πολύ λίγες από το 2ο και το 5ο Κεφ.

Θέμα Α: Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες εκτός από το Α4 και το Α5α που προϋποθέτουν ότι οι μαθητές θα είχαν προσέξει όλες τις λεπτομέρειες της θεωρίας.

Θέμα Β: Το Β2 βατό, το Β1 θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους δεν διάβασαν προσεκτικά την εκφώνηση. Το Β3 απαιτητικό ως προς τη φυσική του σκέψη.

Θέμα Γ: Αρκετά απαιτητικό ως 3ο θέμα. Εκτός από το Γ1&2 τα υπόλοιπα προϋποθέτουν υποψήφιους που πρέπει να έχουν λύσει αρκετές ασκήσεις στο 4ο Κεφ.

Θέμα Δ: Απαιτεί καλά προετοιμασμένους υποψήφιους με αναπτυγμένη φυσική σκέψη, οι οποίοι ταυτοχρόνως να έχουν ασχοληθεί με αντίστοιχη άσκηση, ειδάλλως φαντάζει ουτοπικό να λύσουν το Δ3 & το Δ4.

Θα πρέπει κάποια στιγμή η επιτροπή θεματοδοσίας να καταλάβει ότι οι υποψήφιοι της κάθε χρονιάς αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ύλη, άρα δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές επειδή το μάθημα ως προς την ύλη του παραμένει αμετάβλητο για πάνω από 10 χρόνια.

Για μαθητές που δεν έχουν φροντιστηριακή βοήθεια θα είναι πολύ δύσκολο να υπερβούν το 10!

Στέργιος Καϊρέτης
Φυσικός

επάνω    

Facebook