ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤ. 2011


Θέμα 1ο: Αρκετά βατό με την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος έχει διαβάσει τη θεωρία φροντίζοντας να την έχει εμπεδώσει.

Θέμα 2ο: Το Β1 είναι απαιτητικό, καθώς χρειάζεται ο υποψήφιος να σκεφτεί ότι υπάρχουν διαφορετικές Θ.Ι. και να μην πέσει στην παγίδα ότι έχουν το ίδιο πλάτος, άρα να διαλέξουν κατευθείαν το γ.
Το Β2 είναι βατό, εφόσον δεν μπερδέψει η διατύπωση, η οποία κατά την προσωπική μου άποψη είναι προβληματική και όχι τόσο ξεκάθαρη για το ποιες συχνότητες είναι ίσες.
Το Β3 είναι εύκολο, αφού χρειάζεται μια απλή εφαρμογή της Α.Δ.Ο. Η ένσταση μου είναι ότι υπάρχει ταυτόχρονη κρούση τριών σωμάτων, όταν στο σχολικό βιβλίο υπάρχει παντού κρούση μόνο 2 σωμάτων.

Θέμα 3ο: Είναι πρόβλημα και όχι άσκηση, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος υποψήφιος θα χάσει αρκετές μονάδες. Μόνο καλά προετοιμασμένοι μαθητές με καλή φυσική σκέψη θα μπορούσαν να το λύσουν ολόσωστα.

Θέμα 4ο: Για ακόμα μια χρονιά στερεό! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βάζουν ένα αγχωτικό σχήμα για τους υποψήφιους με στόχο να είναι διαφορετικό από τα θέματα προηγούμενων ετών. Τα ερωτήματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους (θετικό στοιχείο). Είναι όμως ένα θέμα που χρειάζεται να έχει εμπεδώσει ο υποψήφιος όλη τη θεωρία του τέταρτου κεφαλαίου και να έχει λύσει πολλές ασκήσεις, για να το ολοκληρώσει σωστά.

Γενικό σχόλιο: Πιο δύσκολα από τα περσινά. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι με τον όγκο τους (πάρα πολλά). Οι επιδόσεις θα κινηθούν χαμηλότερα από πέρυσι σε όλο το φάσμα τους.

Καϊρέτης Στέργιος
Φυσικός

 

επάνω    

Facebook