Δελτίο Τύπου Ο.Ε.Φ.Ε.

OEFE

Πριν μερικές ημέρες το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε μία αδικαιολόγητη, άστοχη και ταυτόχρονα αήθη επίθεση εναντίον των Φροντιστηρίων. Σε διαφημιστικό μήνυμα προτρέπει τους μαθητές να διακόψουν την οργανωμένη φροντιστηριακή διδασκαλία, επειδή κοστίζει, και να εξασφαλίσουν τις πρόσθετες γνώσεις τους από τη διαδικτυακή σελίδα study4exams.gr.

Διαπίστωση πρώτη: όσο κι αν δαιμονοποιείται το «φροντιστήριο», το χρειάζεται ο μαθητής, για το λόγο αυτό το Υπουργείο δημιούργησε ένα δικό του, ηλεκτρονικό.

Διαπίστωση δεύτερη: η προπαγάνδα εναντίον ενός νόμιμου εκπαιδευτικού κλάδου από τον κεντρικό διοικητικό και θεσμικό του φορέα φαντάζει από απαράδεκτη έως παράλογη.

Στην Ο.Ε.Φ.Ε. αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο στοχοποιούμαστε για άλλη μια φορά; Μήπως το Υπουργείο με τέτοιου είδους προκλήσεις προσπαθεί να ενοχοποιήσει τα φροντιστήρια ακόμη μία φορά για την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος;

Οφείλουμε λοιπόν να αποσαφηνίσουμε στους ιθύνοντες της εκπαίδευσης ότι:

  • δε φταίνε τα φροντιστήρια για την κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος,
  • δεν είναι τα φροντιστήρια βλαβερή συνήθεια για να την «κόψουν» οι μαθητές,
  • δεν είναι οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων εχθροί ενός καλού σχολείου, αλλά συμπαραστάτες, επειδή κι αυτοί αγωνίζονται για το καλό των μαθητών τους,
  • τα φροντιστήρια εκτός από σύγχρονοι εκπαιδευτικοί χώροι αποτελούν και πεδία εφαρμογής νέων ψηφιακών τεχνολογιών, εξασφαλίζουν εργασία σε πλήθος επιστημόνων και κυρίως πληρώνουν με συνέπεια τις υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις,
  • οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης νόμιμα και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας. Ας στοχοποιηθούν και ας ενοχοποιηθούν επιτέλους  όσοι διδάσκουν παράνομα, καταχρηστικά και κυρίως σε βάρος του κράτους και της ελληνικής οικογένειας,
  • για την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος -παρά τις αήθεις επιθέσεις- είναι πρώτιστη ανάγκη οι μαθητές να έχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη για την υλοποίηση των οραμάτων τους.

Είμαστε υπέρμαχοι μίας σύγχρονης εκπαίδευσης, αλλά δεν ανεχόμαστε τη δυσφήμηση του έργου μας ούτε και τη μονοπώληση του εκπαιδευτικού έργου από το κράτος –ειδικά σήμερα, στην εποχή της κρίσης, σε μία περίοδο που είναι αναγκαία η συνδρομή όλων των δυνάμεων για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλούμε την Υπουργό κα. Α. Διαμαντοπούλου να φερθεί με σύνεση και να αποσύρει άμεσα τη διαφήμιση – επίθεση στον κλάδο μας.

ΤΟ Δ.Σ. της  ΟΕΦΕ
 
 
επάνω    

Facebook